Rengöra din lasertub är något du bör göra löpande, hur ofta beror på frekvensen du använder maskinen.

Utvändigt
Se till att maskinen är avstängd och strömsladden urdragen.
Torka av med fuktig trasa på utsidan av lasertuben, du kan använda lättare lösningsmedel eller fönsterputs om du har hårt ansatt pulver från t.ex. skärning och gravering i trä.
Låt torka ordentligt innan du startar maskinen igen.

Invändigt
Inuti din lasertub och i slangar till och från tank/pump kan det bildas alger och andra växtligheter om du använder fel typ av kylmedel.

Stäng av maskinen helt och dra ur kabeln för att förhindra olyckor.
Töm din vattentank du använder för kylning, skölj ur den några vändor med kallt vatten (tänk på att varmt vatten innehåller mer bakterier och mineraler).

Köp någon liter vinäger, finns i storpack på bl.a. Willys eller Lidl och fyll din tank med det och lika mycket kallvatten, starta pumpen och låt den köra igenom systemet över natten och kontrollera dagen efter hur det ser ut. Du behöver oftast inte mer än 0.5 till 3-4 liter, beroende på hur stor tank du har, se bara till att din pump är har vätska över lägsta nivå så du inte bränner ut den.

Du kan behöva upprepa det hela om det inte blev rent första svängen.
Använd inte din lasermaskin med denna mix i tanken, se till att skölja en sväng efteråt med bara kallvatten eller batterivatten så du får bort ev. rester.

Var försiktig med vinäger eller andra starka lösningsmedel när du rengör din lasertub invändigt. Det kan påverka plast, gummi och metalldelar i din kylningsloop.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments