FAQ & DIY artiklar för K40 laser användare

Välkommen till K40.se
Här hittar du artiklar, DIY-guider och mycket mer kring den populära K40 lasermaskinen, kinalaser eller även kallad 3020 laser, hur du löser problem, ställer in maskinen och uppgraderar den till ett effektivare verktyg till en riktigt bra lasergraverare eller laserskärare.

Köpa, installera och uppgradera en K40!

Följ vår nya artikelserie där vi köper en K40, inspekterar, installerar och fortsätter med att fixa alla fel och brister med maskinen, steg för steg.
Vi avslutar artikelserien med en total ombyggnad till bredare gantry och rörligt bord.
Klicka här för att komma till artikelserien

k40-laser-machine-green
Hur du ställer in dina speglar i din K40 lasermaskin
K40 laser köpguideK40 laser uppgraderingarK40 laser elektronikK40 laser lins & speglarAir & smoke assistHur fungerar det? - artikelserie
KalkylatorerK40 laser - kom igångK40 laser vattenkylningUtsug och filtreringK40 laser felsökningK40 laser nedladdningsbara filer

K40 laser vanliga frågor - FAQ

Vad är en K40 lasermaskin?

K40, eller 3020 som den också kallas är en liten lasermaskin för att gravera eller skära material som får plats på ett skrivbord och du kan ha i ditt hem som säljs i Kina till överkomligt pris.

Var kan jag köpa en K40 laser?

K40 finns tillgänglig på t.ex. Ebay, aliexpress och Amazon med flera. Läs vår Köpguide

Är K40 lasermaskinen plug-and-play?

Absolut inte, den är rent av farlig vid leverans och behöver översyn innan den startas upp. Se våra artiklar om installation och första start.

Kan man använda en K40 affärsmässigt och tjäna pengar?

Självklart, det finns exempel där en K40 drar in 5-10.000kr per vecka. Allt handlar om en god idé, bra och efterfrågad produkt och en maskin som är optimerad och uppgraderad.

Är K40 laser en säker maskin?

Vid leverans - NEJ. När du har uppgraderat den och kollat igenom kabeldragningar och säkerheten så är den inte mer farlig än din diskmaskin. Mycket av säkerheten sitter i din kunskap hur du bäst hanterar maskinen.