En ny artikelserie med fokus på K40 lasermaskiner
Ofta sprids felaktigheter i sociala medier och andra forum på frågor vad som behövs för att göra olika saker, en del bra tips, en hel del felaktiga och tyvärr också rent livsfarliga som också förekommer eller som inte ens är i samråd med naturens lagar.

Frågorna rör ofta air assist, utsug och fläktar, vattenpumpar och ström. Bland alla bra svar finns också de överdrivna, felaktiga och rent farliga svaren.
Exempel: Lägg dit air assist, löser allt eller köp en stor fläkt för ditt utug.
Många som sprider vidare dessa svar är för att de hört dem tidigare, ibland missar de detaljer eller förstår inte hela kedjan och bara rapar efter vad de hört tidigare och stackarn som då får tipset och åker och handlar bli sen besviken när det inte alls blev som denne tänkt, eller kostat alldeles mycket mer än det behövde.

Denna artikelserie är tänkt att motverka detta. Vad du verkligen behöver, hur du förbereder dig och maskinen och vad för effekt du kan förvänta dig.
Här tas både enkla, dyra, billiga och avancerade lösningar upp.
För vad du behöver till just din maskin, för det arbete du gör skiljer sig säkerligen mot vad andra behöver – så lösningen är också annorlunda och det finns inte bara ett svar.
Det är inte heller säkert att mina artiklar når upp till de krav du har för din lasermaskin, men dessa artiklar är inte skrivna för att tala om för dig hur du måste göra – snarare att om du gör såhär, så kan du förvänta dig detta resultat och du kan själv bilda dig en helhetsbild än en generell kommentar på sociala medier “jag gjorde såhär, och det funkar”.

Kommande artiklar

Hur fungerar det? – utsug och rökhantering i din K40 lasermaskin
Hur fungerar det? – vattenkylning i din K40 lasermaskin
– How it works – Air-assist in your laser machine
– How it works – Electronics and safety in your laser machine
– How it works – Software, settings and tools to make your designs
– How it works – The idea behind making, how to plan, market and sell your products

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments