K40 är egentligen inte en maskin, det är en typ av maskin som olika säljare sätter ihop relativt liknande varandra. Det kan skilja lite vilka delar som är installerade och liknande.
Dessa maskiner är redan på gränsen till vad de klarar av elektroniskt, så om du vill installera mer saker som behöver ström måste du tänka till.

Om du vill installera laserpekare, belysning eller andra saker så leta i lådorna om du har något äldre 12V nätdel t.ex. från en gammal datorladdare, skrivare eller liknande. Annars finns de att köpa relativt billigt.
Installera din belysning och andra strömförbrukare på denna nya nätdel, se också till att du drar en jord mellan denna nätdel och jordpunkten i din lasermaskin för att undvika problem.

Gör du så här så kan du utesluta alla ev. problem i framtiden från att ha att göra med dina installerade prylar, om du hade installerat dem på nätdelen i lasermaskinen hade du inte kunnat vara säker på om de var orsaken, eller inte.
Det kan du vara nu. Så ta dig tiden och den lilla slanten till att installera en extra nätdel för t.ex. belysning och annat.

Ett tips är också att uppdatera 24V nätdelen till en fristående som driver motorer och kontroller – mer om det här.

2 idéer beträffande “Installera fler funktioner i din K40 laser”

 1. Hej jag undrar, vad kan en laserpekare användas till?
  Vad kan man mera installera för saker ?

  1. En laserpekare med punkt, linje eller kryss kan användas för att lättare se var på ditt material du senare kommer skära eller gravera med maskinen.
   Du kan också köra designen tom för att markera ungefär var designen du graverar kommer hamna för att enklare placera materialet rätt i maskinen.

   Övriga saker jag själv gillar är mer belysning och mer mätare för temperaturer på olika platser för att se till att inget blir för varmt, vilket drar ner effektiviteten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *